16.3.08

Το Διαδίκτυο πλέον μοιάζει να μιλάει ...στα Κινέζικα

Η Κίνα είναι πλέον η χώρα με τους περισσότερους χρήστες του Διαδικτύου, ανακοίνωσε εταιρεία ερευνών με έδρα το Πεκίνο.
Στα τέλη του φετινού Φεβρουαρίου ο διαδικτυακός πληθυσμός της Κίνας ήταν περίπου 220 εκατ. χρήστες, την ώρα που οι Αμερικανοί χρήστες ήταν γύρω στα 217 εκατομμύρια, εκτιμά η BDA China. Περισσότεροι από τους μισούς Κινέζους χρήστες, συνολικά 160 εκατ. άτομα, χρησιμοποιούν ήδη ευρυζωνικές συνδέσεις.
Υπάρχουν δύο κύριοι παράγοντες για την αύξηση των χρηστών: «Ο πρώτος είναι η υψηλή αύξηση των χρηστών ευρυζωνικών συνδέσεων. Ο άλλος είναι η απήχηση των Intenet cafe στις σχετικά μικρές πόλεις» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναλυτής της εταιρείας Λιού Μπιν.
Όπως σχολιάζει την Παρασκευή η Ημερησία της Κίνας, οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούσαν την πρωτοκαθεδρία από τη γέννηση του Διαδικτύου το 1969 ως ενός δικτύου υπολογιστών που ήλεγχε το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Μέχρι το τέλος του 2008, ο διαδικτυακός πληθυσμός της Κίνας θα φτάσει τα 280 εκατομμύρια, προβλέπει η BDA China. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των χρηστών θα έχει αυξηθεί κατά 33% σε διάστημα ενός έτους.
Η διείσδυση του Διαδικτύου στην Κίνα παραμένει πάντως πολύ μικρότερη από ό,τι στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι ο συνολικός πληθυσμός της χώρας φτάνει το 1,3 δισ. άτομα.
Η κινεζική κυβέρνηση συνεχίζει πάντως να λογοκρίνει τον Παγκόσμιο Ιστό ανησυχώντας για την επίδρασή του στο κοινωνικό κατεστημένο.
Το τελευταίο παράδειγμα παρέμβασης στη λειτουργία του Διαδικτύου ήταν η ανακοίνωση του Πεκίνου τον Ιανουάριο ότι η λειτουργία διαδικτυακών τόπων που δημοσιεύουν οπτικοακουστικό περιεχόμενο επιτρέπεται μόνο σε οργανισμούς που ελέγχονται από το κράτος. (Πηγή: www.in.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: