16.6.08

Σε συμφωνία για συνεργασία στη διαδικτυακή διαφήμιση κατέληξαν Google και Yahoo

Σε συμφωνία με την Google για χρήση από τη Yahoo της τεχνολογίας διαδικτυακής διαφήμισης της πρώτης κατέληξαν οι δύο εταιρείες, ενώ και οι νέες συνομιλίες για την εξαγορά της Yahoo από τη Microsoft περιήλθαν, όπως αναμενόταν, σε αδιέξοδο.

Η συμφωνία ορίζει ότι μαζί με αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της Yahoo σε ΗΠΑ και Καναδά θα εμφανίζονται διαφημίσεις της Google.

Η Yahoo ανακοίνωσε ότι η συμφωνία με την Google θα επιφέρει επιπλέον έσοδα 800 εκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο.

«Αυτή η εμπορική συμφωνία δίνει στη Yahoo τη δυνατότητα να προσφέρει περισσότερο σχετικές διαφημίσεις στους χρήστες και να προσφέρει στους διαφημιστές και στους διαφημιζόμενους με καλύτερη τεχνολογία» δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Google Έρικ Σμιντ.

Η συμφωνία ισχύει για τρία χρόνια, αλλά θα μπορούσε να ανανεωθεί εάν η Yahoo το θελήσει.

Η ανακοίνωση ήρθε την ώρα που οι συνομιλίες για εξαγορά της Yahoo από τη Microsoft έφτασαν σε αδιέξοδο. Η Yahoo προσπάθησε να ξεκινήσει ξανά τις συνομιλίες από την τελευταία προσφορά της Microsoft ύψους 47,5 δισ. δολαρίων (33 δολάρια η μετοχή), όμως η Microsoft δεν φάνηκε διατεθειμένη να προσφέρει ξανά ένα τέτοιο ποσό.

Αντιθέτως η Microsoft προσφέρθηκε να αγοράσει τη μηχανή αναζήτησης της Yahoo, μια υπηρεσία που η δεύτερη θεωρεί πολύτιμη για να την πουλήσει ξεχωριστά.

Μετά τις τελευταίες άκαρπες συνομιλίες, η μετοχή της Yahoo έπεσε περισσότερο από 10% στα 23,52 δολάρια.

Τον προηγούμενο μήνα η Microsoft είχε αποσύρει την προσφορά της για πλήρη εξαγορά της Yahoo μετά από άκαρπες συνομιλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: